De Google-koppeling beheren: synchroniseren, verbreken en opruimen
Wat is het?
Als de agenda van een medewerker met Google Calendar is gekoppeld, staat op zijn profiel (Instellingen > klik op de medewerker, of Eigen instellingen) het blok Google verbonden met de datum waarop de verbinding is gemaakt. Daaronder staan drie knoppen.
Wat kun je ermee?
- Synchroniseren haalt direct de laatste wijzigingen uit Google op, in plaats van te wachten tot ze vanzelf binnenkomen.
- Verbinding verbreken stopt de koppeling met Google.
- Google-afspraken uit ZoLive wissen haalt de uit Google overgenomen afspraken uit de ZoLive-agenda van deze medewerker.
Hoe werkt het?
- Open het profiel van de medewerker en ga naar het blok Google verbonden.
- Kies Synchroniseren, Verbinding verbreken of Google-afspraken uit ZoLive wissen.
- Na afloop krijg je een melding en kom je terug op het profiel. Onder de badge staat sinds wanneer de koppeling bestaat en of Verzenden en Ophalen aan staan.
Let op
- Bij Verbinding verbreken trekt ZoLive de toestemming bij Google in, stopt het ophalen van wijzigingen en verdwijnen de uit Google overgenomen afspraken uit de ZoLive-agenda van de medewerker. Afspraken die je in ZoLive zelf hebt gemaakt blijven in ZoLive staan en worden niet uit Google gehaald.
- Google-afspraken uit ZoLive wissen verwijdert alleen de uit Google overgenomen afspraken uit ZoLive. In Google zelf wordt niets verwijderd.
- Koppel je daarna opnieuw, dan gelden dezelfde regels als bij een nieuwe koppeling: de afspraken uit Google van de laatste vier weken komen opnieuw binnen.
- Verbreek eerst de verbinding en haal daarna pas het vinkje Google Calendar Sync activeren weg. Haal je het vinkje eerst weg, dan verdwijnt het blok met de knoppen terwijl de verbinding blijft bestaan.
Heeft dit artikel je geholpen?